Berg uw afvalbak op in een groene klikogarage

Berg uw afvalbak op in een groene klikogarage

Een kliko in de tuin of bij de voordeur is voor velen niet de meest aantrekkelijke aanblik. De verschillend gekleurde afvalbakken zijn vaak een storend element rondom het huis. Dit visuele probleem lost u echter eenvoudig op: maak een ‘groene’ klikogarage met kant en klare hagen. Deze groene schermen nemen nauwelijks ruimte en zorgen direct voor een natuurlijk aanzicht. Met twee of drie haagelementen onttrekt u de afvalbakken meteen aan het oog.

Kliko weg
Om objecten uit het zicht te werken met jonge Hederaplantjes (klimop) heeft u flink wat geduld nodig. Het duurt vaak twee tot drie jaar voordat een haag een volwassen uiterlijk heeft. Met een kant en klare haag heeft u echter onmiddellijk resultaat. Het is een roestvrij raster dat volgroeid is met bijvoorbeeld Hedera. De haag is gekweekt in een bak van kokos die na het aanplanten in de grond op biologische wijze in de tuinaarde verteert. Door de geringe breedte (ongeveer 20 cm) kunt u de haag voor verschillende doeleinden gebruiken. Niet alleen een kliko werkt u direct uit het zicht maar een kant & klare haag is ook een uitstekend alternatief voor houten of stenen schuttingen, zonder dat het veel ruimte kost.

Grote variatie in kant en klare hagen
De standaardmaat van een kant en klare haag is 1,80 meter hoog en 1,20 meter lang, maar er zijn ook hagen van 1 tot maar liefst 2,20 meter hoogte. Er is tevens grote variatie in plantkeuze. Naast groene en bontbladige Hedera zijn er ook kant en klare hagen van Carpinus (haagbeuk), Fagus (beukenhaag), Ligustrus (liguster) en Euonymus (Japanse kardinaalsmuts). De hagen zijn gedurende circa twee jaar lang professioneel gekweekt en dus optimaal geschikt voor onmiddellijk gebruik. De haagpanelen kunnen in alle jaargetijden geplant worden.