De tuin lenteklaar maken

De tuin lenteklaar maken

Laat de winter nog maar even wachten. Beleef alvast de nodige voorpret door de tuin nu al klaar te maken voor de lente, zodat deze er dan op z’n mooist uitziet.

Bollen planten
De vroegste voorjaarsbollen, zoals sneeuwklokjes en sterhyacinten (Scilla), hadden begin oktober de grond in gemoeten. Maar voor de meeste andere voorjaarsbollen is de periode tussen half oktober en half november de perfecte planttijd. Sieruien (Alliums) kunt u nog tot half december planten. Maak uw keuze uit ons ruime assortiment, plant de bollen in de borders en in terras- en balkonpotten en laat u daarbij inspireren door het nieuwe boek van tuinontwerpster Jacqueline van der Kloet, Kleur je tuin. Combinaties van vaste planten en bloembollen.

Verbeteren en vernieuwen
Het najaar is ook een goede tijd om veranderingen door te voeren. De vaste planten zijn vrijwel uitgebloeid, maar nog goed zichtbaar. In het voorjaar loopt u het risico planten en bollen die zich nog ondergronds bevinden te beschadigen bij de aanleg van een vijver, een tuinpad, verlichting, opbergschuurtje of nieuwe schutting. Ook kunt u plantencombinaties aanpakken die niet helemaal naar uw zin zijn, want u kunt de planten nu nog makkelijk een andere plek geven. Ook kunt u vaste planten die niet meer goed groeien en bloeien delen of scheuren, zodat ze volgend tuinseizoen weer optimaal floreren.